Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

CHEESE CAKE ΛΕΜΟΝΙ!

Μια συνταγή για cheese cake με λεμόνι που διάβασε στο syntageskardias.blogspot.gr, μας πρότεινε ο Αντώνης ...
Φαίνεται πολύ δελεαστικό... όποιος θέλει μπορεί να το δοκιμάσει!!!

Χρειαζόμαστε
Για τη βάση
1 κουτί μπισκότα digestives (250 gr.)
160 γρ. βούτυρο
70 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα ανάλατα
2 κουταλιές ξύσμα λεμονιού
Για την κρέμα
380 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια ή μασκαρπόνε
100 ml χυμό λεμονιού
100 ml γάλα
180 γρ. ζάχαρη
2 κουταλιές ξύσμα λεμονιού
9 γρ. σκόνη ζελατίνη
Για την μαρέγκα
4 ασπράδια αυγών
1/2 κουταλάκι κρεμόριο
1/4 κουταλάκι αλάτι
120 γρ. ζάχαρη άχνη
Το φτιάχνουμε
Ετοιμάζουμε την βάση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη.Τρίβουμε τα αμύγδαλα, να μην γίνουν όμως τελείως σκόνη. Λιώνουμε το βούτυρο και το ενώνουμε με τα μπισκότα, τα αμύγδαλα και 2 κουταλιές ξύσμα λεμονιού.
Αδειάζουμε το μείγμα σε κουμπωτή φόρμα και το βάζουμε στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Χτυπάμε πολύ καλά όλα τα υλικά της, εκτός από την ζελατίνη, να ενωθούν καλά. Διαλύουμε την ζελατίνη σε 6 κουταλιές σούπας χλιαρό νερό και την αφήνουμε 5 λεπτά να φουσκώσει. Κατόπιν την ζεσταίνουμεγια πολύ λίγο σε ένα κατσαρολάκι ή στο μικροκυμάτων, για να διαυγάσει. Την προσθέτουμε στο μείγμα της κρέμας και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε την κρέμα λεμονιού στη φόρμα, πάνω από την μπισκοτένια βάση. Βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, να σφίξει η κρέμα.
Ετοιμάζουμε την μαρέγκα.
Χτυπάμε πολύ καλά σε σφικτή μαρέγκα τα ασπράδια, το κρεμόριο, το αλάτι και λίγη από την ζάχαρη. Προσθέτουμε σταδιακά την υπόλοιπη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Απλώνουμε την μαρέγκα πάνω από την κρέμα, φροντίζοντας να καλύψει καλά τις άκρες, για να μην μας "μαζέψει" στο ψήσιμο. Με ένα πηρούνι, κάνουμε αν θέλουμε σχέδια πάνω στην μαρέγκα.
Ψήνουμε σε φούρνο που τον έχουμε πολύ καλά προθερμάνει, για 10 λεπτά, στους 190 βαθμούς, κατά προτίμηση σε αέρα με γκριλ.
Σβήνουμε τον φούρνο μετά από 10 λεπτά ή μόλις η μαρέγκα μας χρυσίσει και αφήνουμε 3 λεπτά το γλυκό μέσα στο φούρνο, για να στεγνώσει η μαρέγκα.
Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το βάζουμε στο ψυγείο.
Δεν κάνουμε το λάθος να το δοκιμάσουμε αμέσως επειδή είμαστε βιαστικοί, θα μας διαλυθεί το γλυκό. Περιμένουμε τουλάχιστον 5-6 ώρες πριν το κόψουμε. Γι αυτό καλύτερα το ετοιμάζουμε από το προηγούμενο βράδυ.
Πιστέψτε με, η αναμονή αξίζει και με το παραπάνω, για το αποτέλεσμα που θα δοκιμάσετε.
Καλή επιτυχία!!!
Πηγή:www.syntageskardias.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: